O nama

Ovo je priča o nama

Početkom 1990. godine naš deda Živan Vučetić, kao čovek sa mesarskim zanatom, sa njegovim  sinom  Miloradom odlučio je da svoje znanje i umeće pretvori u mali biznis.

Naš početak je bio takav, mala prodavnica mešovite robe i jedna vitrina sa mesom. Za klanje i prevoz smo se snalazili od drugih i mi smo bili samo trgovci. Posao je išao odlično i ta radnja mešovite robe je vrlo brzo postala mesara Mačvanka. Ime je dobila po snaji Slobodanci koja je došla iz Crne Bare, i čiji je vlasnik bila do 2015 godine kada je posao prepustila sinu.

Kroz vreme i generacije koje su se smenjivale nasa vizija se menjala. Od male porodične radnje do sada već poznatog imena širom Republike.

2006. godine Milorad Vučetić i njegovi sinovi Milan i Dragan su napravili svoju klanicu i preradu mesa u Majuru u cilju zatvaranja lanca snabdevanja radnje u Šapcu. Sa novim objektom i prostorom otvorile su se i nove mogućnosti. Tako smo počeli da pružamo uslugu klanja i rasecanja za druge.

2011. godine smo počeli saradnju sa DIS marketima po celoj Srbiji.  Sa njima smo i mi rasli, sve veća potražnja svežeg mesa i gotovih proizvoda nas je odvela na nove nivoe poslovanja i zapošljavanja većeg broja ljudi.

Sa velikim kapacitetima hladjenja, nasa usluga klanja je primaran deo ove firme.

godine smo počeli da koristimo gas(ugljen dioksid), kao način omamljivanja svinja.

Stalno ulaganje i inovacije nas čine konkurentnim na tržištu što nam je i cilj. Pored toga, svakako, primarni deo i dalje ostaje radnja od koje smo počeli i njeno snabdevanje uvek svežim mesom i proizvodima.

Kako je vreme odmicalo i mi smo širili asortiman a sve je po klasičnim recepturama, sa minimalnim procentom aditiva.

Naša vizija je da proizvodni pogon »MKR Mačvanka«, Prote Smiljanića 63, 15000 Šabac, veterinarski kontrolni broj 929, ispunjava sve higijensko-sanitarne i tehničko-tehnološke uslove koji se zahtevaju u okviru savremene nauke i tehnologije mesa.

Posedujemo nov objekat i savremenu klanicu papkara (goveda i svinja) odnosno primarnu obradu, hlađenje i rasecanje (konfekcioniranje) trupova papkara (goveda i svinja), pogon  za preradu mesa pernate živine i  papkara (goveda i svinja), hlađenje, zamrzavanje i skladištenje usitnjenog mesa, poluproizvoda od mesa i proizvoda od mesa.

Inače, u okviru osnovnih (glavnih) i upravljačkih (menadžment) procesa, kao i procesa podrške, u preduzeću je zaposleno ukupno oko 70 radnika.

Uvažavajući svu važeću zakonsku i drugu regulativu, kao i savremene zahteve koji se odnose na bezbednost i kvalitet proizvoda, »MKR Mačvanka«, Prote Smiljanića 63, 15000 Šabac, veterinarski kontrolni broj 929, je 2017. godine počelo sa implementacijom savremenog koncepta analize rizika i kritičnih kontrolnih tačaka (HACCP) u sve osnovne (glavne)  procese.

Kao deo pripremnih aktivnosti, odnosno u delu ispunjenja tzv. prethodno zahtevanih programa (PRP), izvršena je dogradnja i adaptacija pogona, dodatno su poboljšani pre svega higijensko-sanitarni uslovi rada, odnosno ispunjeni su svi savremeni zahtevi u okviru tzv. dobre proizvođačke (GMP) i dobre higijenske prakse (GHP).

Partnerski odnos

Maksimalno uvažavamo svakog klijenta. Poštujemo dogovorene rokove, kvalitet i količine!

Mogućnost transporta

Kompanija raspolaže voznim parkom koji čini nekoliko kamiona hladnjača i lakih dostavnih vozila!